x

De groep
Toneelgroep Artis Amore zou je kunnen omschrijven als de klassieker onder de toneelgezelschappen van Veenendaal. Het is Artis Amore namelijk gelukt om door de jaren heen altijd weer genoemd te worden op het gebied van repertoire, talent, originaliteit en uitstraling. Zo is er een traditionele reputatie ontstaan waar we trots op zijn. We, dat zijn de ongeveer 10 leden van de groep, waarvan de kern al heel lang actief is. Sommigen zijn Artis Amore zelfs sinds de oprichting in 1977 trouw gebleven. Maar jonge mensen hebben gelukkig ook de magie van het toneel ontdekt en dus is de groep qua leeftijdsopbouw ook klassiek, tussen de 25 en 69 jaar.

Repetities
Iedere donderdagavond wordt er vanaf 20.00 uur gerepeteerd in het zalencentrum Aller Erf in wijk Dragonder. In die wijk staat ook de wieg van Artis Amore. Al jaren zijn we niet meer wijk gebonden.

Repertoire
Het repertoire wordt in goed overleg met de ledenvergadering en de regisseur vastgesteld en bestrijkt het hele veld tussen drama en komedie, tussen avondvullend en eenakter, tussen straattoneel voor kinderen en toneel voor de fijnproever. We putten uit de rijke fondsen van oud en nieuw werk van vele uitgevers, maar soms vragen we onze huisschrijvers om exclusief werk. Inmiddels naderen we de 230e voorstellingen in ons bijna 39 jarige bestaan.

Regie
De regie is per definitie in handen van professioneel geschoolde regisseurs. Meestal kiezen we voor een tweejarig contract met zo´n professional. Het is echter net zo goed mogelijk dat een regisseur zich niet langer wil binden dan één jaar of er juist voor kiest om na twee jaar bij te tekenen. De kunst is om de artistieke wensen van de groep en die van de regisseur in balans te houden.

Bestuur
De dagelijkse leiding van Artis Amore is in handen van een vierpersoons bestuur, zij voert uit wat de ledenvergadering heeft besloten. Van elk van de leden van de groep wordt naast het acteren ook een actieve inzet verwacht bij het uitvoeren van decors, kleding, techniek, theatertechniek, regelwerk en public relations.

Zalen
Artis Amore heeft vele jaren achtereen in theater de Lampegiet te Veenendaal gespeeld. Sinds een paar jaar wisselen we deze grote zaal producties om het jaar af met spelen in een kleine zaal, waar meer direct contact met het publiek mogelijk is, de theatertechniek wel het uiterste van onze deskundigheid vergt, maar onze budgetten niet te veel aanspreekt. Aan de andere kant is elk optreden in de Lampegiet een uitdaging voor ons en houdt het grote theater ons bij de les. Als het aan Artis Amore lag speelden we in een kleine, technisch professionele zaal. Wie weet tovert de Gemeente Veenendaal nog eens iets uit de hoed waar amateur-podium-kunst tot haar recht komt!

Artis Amore: ‘uit liefde voor de kunst’.

Aankomend stuk

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  min

 • 00

  sec